Hennie Marks

Fotograaf

Biografie

Fotografie bloed stroomt door mijn aderen. Al vroeg werd ik gegrepen door de magie van “het schrijven met licht”.

Met een geleende Zenith schoot ik mijn eerste zwart-wit beelden, die werden ontwikkeld en afgedrukt met de Opemus vergroter. Op 20 jarige leeftijd wist ik het al zeker: ik word fotograaf.

Na diverse opleidingen aan de Fotovakschool sloot ik mij aan bij de Dutch Institute of Professional Photographers, won vele Awards en behaalde het prestigieuze Fellowship. Ook bij de Federation European Photographers mocht ik lid worden, door het predikaat Qualified European Photographer te behalen met mijn portfolio.

Inspiratie

Als landschapsfotograaf bof ik dat ik in Vianen op loopafstand van de Lek woon. Aan inspiratie, geen gebrek in dit prachtige rivieren landschap.

Vrijwel dagelijks struin ik de Lek af op zoek naar fotogenieke plekken. Vaak om eerst indrukken op te doen, om later op het juiste moment de perfecte plaat te schieten. Mijn grootste inspiratiebron is het mysterieuze samenspel van natuur en licht.

Het hoofdthema van mijn werk is alles wat zich afspeelt rond het rivierenlandschap van de Lek. Maar als fotograaf ben ik natuurlijk ook liefhebber van de ruige oorden in Schotland, Wales, Noorwegen. Regelmatig bezoekt ik deze zeer fotogenieke landschappen, het liefst in de herfst voor die speciale atmosfeer.

Karin Marks

Lijstenmaker

Karin is sinds jaar en dag mijn steun en toeverlaat. Zonder haar zou ons bedrijf niet goed functioneren. Karin regelt alle zaken, zodat ik me met de fotografie kan bezighouden. Zij is de eerste contactpersoon, doet de administratie, runt de winkel, adviseert, denkt mee en verzorgt vakkundig alle inlijstingen. Tel.: 0347- 322545 of stuur een mail.”.